O čokoládě

O Továrně Na Čokoládu Domori

Domori byla první továrna na čokoládu na světě, která používala výhradně jemné kakao.

Jméno Domori pochází z lásky k Benátkám, symbolu obchodu, cestování a adventu sedmnáctého století.

Domori se narodila z tvůrčí mysli a nadšení pro přírodu, gastronomii a kakao Gianluca Franzoniho, v roce 1993. Po studiích na ekonomii, vymyslel model pro dovoz kakaa. Nové odrůdy a metody posklizňového zpracování kakových bobů s cílem zachovat biologickou rozmanitost a zabránit vymírání extra jemného kakaa, IL CRIOLLO. Společnost sídlí v obci None, nedaleko Turína, od roku 2006 je Domori součástí skupiny illy Spa Group, jejímž prezidentem je Riccardo Illy.

Jsem jen pokorný služebník Čokolády a mým skutečným posláním je pomoci změnit historii jemného kakaa.
Gianluca Franzoni

Kvalita čokolády Domori a čokoládových bobů

Domori byla první továrna na čokoládu na světě, která používala výhradně jemné kakao.

KVALITATIVNÍ VÝBĚR KAKAOVÝCH BOBŮ a kontrola nad celým dodavatelským řetězcem je pro továrnu na čokoládu Domori základní hodnotou: díky doplňkům vyvinutým ve společnosti, jejímž úkolem je ověřit, zda surovina vždy splňuje náročné standardy jakosti pro čokoládu. Každá čokoládová lipologie vyrobena z kakaa ze specifických plantáží umístěných v Peru, Venezuele, Tonzonii a Madagaskaru kakaové boby k výrobě čokolády jsou vybrané tak, aby odpovídaly standardům kvality Domori. Před aktivací nákupu kakaových bobů jakékoli nabídky Domori nejprve testuje na předem stanovené standardy kvality: subtopický na biologickou analýzu a na řezný test, a poté boby zpracovává a transformuje na čokoládu. Takzvané lavoletles ochutnává skupina expertů. Testem řezu se vyhodnocuje fermentační vzor surových kakaových bobů. Provádí se řezáním vzorku kakaových bobů gilotinou a vyhodnocením vnitřní barvy podle tabulky referenčních standardů.

Domori

V Domori jsou pouze partie, ve kterých je počet dokonale zkvašených čokoládových bobů bez vizuálních defektů větší než 70%. Ve skutečnosti použití kakaoých bobů při výrobě čokolády, které nejsou dokonale fermentovány znamená vadný aromatický profil a nekonstantní kvalitu. Každý vzorek kakaa je smíchán s čokoládou a ochutnáván z výběru odborníků, kteří tuto kvalitu určují ze senzorického hlediska. Na konci celého procesu pošle teprve Domori producentovi kakaové šarže odpověď, zda se rozhodne pokračovat v nákupu čokoládových bobů a nebo zda se lollo liší od kvalifikačního standardu.

DOMORI - kvalitní čokoláda

Kvalitní jemné kakao
ULOŽENÍ NEJVYŠŠÍ CENY CACAO OCENĚNÍ SVĚTU Z EXTINKCE, ZACHOVÁNÍ JEJICH ORIGINÁLNÍCH AROMAS A ZÍSKÁNÍ JEHO PŘÍSTUPU K VEŘEJNÝM ČOKOLÁDOVÝM PODNIKŮM.
Šetrní zpracování kakaa v každé fázi
Každá část zpracovávání čokolády je navrhováno tak aby zabezpečilo stopy přírodních aromat kakaových bobu v naší čokoládě.
Umění ochutnávky čokolády
Hořká čokoláda Domori se skládá pouze z jemného kakaové hmoty a třtinového cukru. Domori vytvořil první průvodce ochutnávání čokolády.
Sdílejte
X
vyroba-webu.cz - čokoláda Domori, kvalitní čokoláda - čokoláda, tabulky čokolády